Samhällsbyggnadsförvaltningen

Vi som arbetar i Lysekils kommun har några av Sveriges viktigaste jobb – vi gör skillnad i människors vardag och bygger ett samhälle för alla. Vårt jobb är att ge invånarna i Lysekils kommun service, stöd och hjälp och tillsammans utvecklar vi verksamheten.

Ett liv i Lysekils kommun är ett liv nära havet och naturen – här finns möjlighet till både eftertanke och äventyr i en av Bohusläns vackra kustkommuner. På www.livetilysekil får du veta mer om hur ett liv i vår kommun kan se ut.

Vår vision: Lysekils kommun är en hållbar och attraktiv kommun året runt som kännetecknas av kreativitet och framtidstro. Lysekil är en självklar mötesplats och ledande inom maritima näringar.

Beskrivning 
Vi söker dig som vill ingå i vårt team av samhällsbyggare i Lysekils kommun. Du kommer till största delen arbeta med bygglovsärenden men även den tekniska och praktiska aspekterna av plan- och bygglagen, plan- och byggförordningen, samt Boverkets Byggregler.

Du kommer att ingå i ett framåtriktat och mycket erfaret team på bygglovenheten som i dagsläget består av bygglovhandläggare, byggnadsinspektörer, stadsarkitekt och administratörer. Bygglovenheten ingår i samhällsbyggnadsförvaltningens avdelning för Plan och Bygg som omfattar plan, bygg, mät, GIS och bostadsanpassning.

Vi arbetar i linje med kommunens gemensamma värdegrund; öppet, enkelt och värdigt. Goda samarbeten och utvecklande kunskapsutbyten är viktiga aspekter för oss för att kunna ge bästa möjliga service till alla som är i kontakt med oss.

På avdelningen för Plan och Bygg kan vi erbjuda dig varierande och utvecklade arbetsuppgifter med kontinuerliga utbildningsforum tillsammans med engagerade kollegor i ett gott arbetslag. Lysekils kommun kan i sin tur erbjuda närhet till havet, fantastisk natur samt många möjligheter inom sport, fritid och kultur.

Arbetsuppgifter 
Du kommer i första hand att arbeta med bygglovsärenden, men kommer även att vid behov att arbeta med tekniska samråd och arbetsplatsbesök. I rollen ingår också att ge råd och information till allmänheten.

Du ska kunna arbeta både självständigt och i grupp, och du kommer att ha delegerad rätt från byggnadsnämnden att fatta myndighetsbeslut för deras räkning. Du kommer också att vid behov föredra dina ärenden inför byggnadsnämnden, i de fall där nämnden ska fatta beslutet.

Kvalifikationer
Utbildning relevant för arbetsrollen är önskvärd, men viktigare är en gedigen erfarenhet och bakgrund för att kunna förstå och förklara både bygglov och byggtekniska processer. Erfarenhet från liknande kommunalt arbete är meriterande. Arbetet innebär myndighetsutövning, innehåller en hel del skrivande och administration, så förmågan att uttrycka sig klart och tydligt i skrift är nödvändig. För tjänsten är det av stor vikt att hålla sig uppdaterad inom gällande lagstiftning och ha en drivkraft att lära sig nytt.

Villkor
Körkort (B) krävs för att kunna utföra arbetet. Tjänsten förutsätter att du behärskar svenska språket fullt ut i tal och skrift. Myndighetsutövning innebär krav på saklighet och opartiskhet.

Övrigt
Intervjuer kommer i första hand att ske under vecka 36.

Medflyttarservice
Innebär ditt nya jobb en flytt för dig och din partner? Vi hjälper medflyttande till nytt jobb i ny livsmiljö. 

Servicen handlar främst om att stötta din partner i att hitta ett jobb i närområdet. Men det kan även handla om andra frågor som är viktiga i samband med en flytt, som till exempel barnomsorg, boende eller tips på föreningar och nätverk.

För att få veta mer, kontakta gärna Agneta Lindstrand; agneta@medflyttarservice.se 0763-221793.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lysekil
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/139
Kontakt
  • Anna Wigell, avdelningschef Plan och Bygg, 0523-61 33 54
  • Mats Carlsson, stadsarkitekt, 0523-61 33 40
  • Gunvor Crogård, bygglovhandläggare, 0523-61 33 46
Facklig företrädare
  • Växel, 0523-613 000
Publicerat 2018-08-03
Sista ansökningsdag 2018-08-29

Tillbaka till lediga jobb